Agar – növényi alapú zselatinhelyettesítő magas rosttartalommal, desszertek készítéséhez
Az Agar egy növényi alapú zselésítő anyag, amit vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatnak. Egy vörös algából származó, természetes, vízben oldódó rost, ami elengedhetetlen az egészséges emésztés megőrzéséhez. A termék legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaz cukrot, és teljesen íztelen és szagtalan - ennek köszönhetően az agar édes és sós fogásokhoz is tökéletes választás. Felhasználhatod levesek és mártások sűrítéséhez, de desszertek, puding és más finomságok készítéséhez is.
Az Agar előnyei
- növényi alapú zselatinhelyettesítő
- természetes, vízben oldódó rost
- jótékony hatással van az emésztésre
- nem tartalmaz cukrot
- íztelen és szagtalan
- desszertek készítéséhez ajánlott
- használható sós fogások sűrítésére
- vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják
Összetevők
Agar-agar 100%
Felhasználási javaslat
Keverj össze 5 g agart 300 ml vízzel. Adj hozzá cukrot vagy sót igényeid szerint, hagyd állni 10 percig, majd főzd 15 percig.
Tápérték táblázat
Tápérték | 100 g |
---|---|
Energia | 720 kJ / 172 kcal |
Zsír | 0 g |
ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0.4 g |
ebből cukor | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Rost | 86 g |
Só | 0,04 g |
Figyelmeztetés
Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve tárold.