Agar – növényi alapú zselatinhelyettesítő magas rosttartalommal, desszertek készítéséhez
Az Agar egy növényi alapú zselésítő anyag, amit vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatnak. Egy vörös algából származó, természetes, vízben oldódó rost, ami elengedhetetlen az egészséges emésztés megőrzéséhez. A termék legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaz cukrot, és teljesen íztelen és szagtalan - ennek köszönhetően az agar édes és sós fogásokhoz is tökéletes választás. Felhasználhatod levesek és mártások sűrítéséhez, de desszertek, puding és más finomságok készítéséhez is.
Az Agar előnyei
- növényi alapú zselatinhelyettesítő
- természetes, vízben oldódó rost
- jótékony hatással van az emésztésre
- nem tartalmaz cukrot
- íztelen és szagtalan
- desszertek készítéséhez ajánlott
- használható sós fogások sűrítésére
- vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják
Összetevők
Agar tengeri moszatból
Felhasználási javaslat
Keverj össze 7 g por állagú agart 1 l vízzel. Forrald fel, és keverd, amíg feloldódik. Hagyd kihűlni.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g-ban | *RI 100 g-ban |
---|---|---|
Energia | 698 kJ / 174 kcal | 8 % |
Zsírok | 0 g | 0 % |
ebből telített zsírsavak | 0 g | 0 % |
Szénhidrát | 0 g | 0 % |
ebből cukor | 0 g | 0 % |
Rost | 86,4 g | - |
Fehérje | 0,4 g | 1 % |
Só | 0.18 g | 3 % |
* Egy átlagos felnőtt referenciabevitele (8400 kJ/ 2000 kcal).
Figyelmeztetés
Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve tárold.