A zöld tea leveléből készült BIO Matcha port nagyszerű íze és a benne található, jótékony hatású anyagok teszik egyedülállóvá
A BIO Matcha por zöldtea-cserjéből (Camellia sinensis) készül, és a benne található számos bioaktív anyagnak köszönhetően rendkívül értékes. A hagyományos zöld teától a termesztés és a feldolgozás módja különbözteti meg. Betakarítás előtt a növényt több napig óvják a napfénytől, ami megsokszorozza a klorofill és más bioaktív anyagok termelődését – ezeknek a magas aránya az oka annak, hogy a matcha a szuperélelmiszerek közé tartozik.
A matcha téged is garantáltan elvarázsol élénk, zöld színével, valamint ízével és aromájával. Enyhén édes-kesernyés ízének és érdekes, földes illatának köszönhetően igazán kellemes élményt jelent az elfogyasztása. Elkészítheted teaként, ha forró vizet öntesz rá, azonban általában tejjel keverve isszák, például matcha latteként, ami kávé helyett fogyasztható. Felhasználható emellett különféle koktélok elkészítéséhez is. Az elkészült ital íze csak rajtad múlik – élvezheted a matcha természetes ízét, de édesítheted eritrittel, mézzel és más édesítőszerekkel. Ha azonban nem szereted meginni, a matcha előnyeit úgy is kihasználhatod, ha különféle desszertekhez, crêpe-hez, palacsintához, öntetekhez és más édes vagy sós receptekhez adod. A matcha a választott fogásnak egyedi zöld színt ad, ami mindenkit lenyűgöz majd bármilyen társasági eseményen.
A matcha gazdag a számos előnyös tulajdonsággal bíró bioaktív anyagokban. Felhasználható például például az agy, a szív vagy az immunrendszer ápolásában. Hatékony társ lehet akkor is, ha súlyt próbálsz leadni. Egy másik nagy előnye, hogy vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják. Természetes készítmény adalékanyagok és mesterséges édesítőszerek nélkül. Nem tartalmaz GMO-kat, ráadásul glutén- és laktózmentes.
A BIO Matcha por előnyei
- kivételes zöld tea BIO minőségben
- bioaktív anyagokban gazdag szuperélelmiszer
- a termesztés és a feldolgozás módjának köszönhetően több tápanyagot tartalmaz, mint a hagyományos zöld tea
- enyhén édes-kesernyés íze és izgalmas aromája van
- összekeverheted vízzel és tejjel
- tej hozzáadásával ízletes matcha latte és hasonló italok készíthetők
- felhasználható smoothie-hoz, valamint édes és sós ételekhez
- a szív, az agy és az immunrendszer ápolásával társítják
- vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják
- nem tartalmaz GMO-kat és adalékanyagokat
- glutén- és laktózmentes
Javasolt fogyasztás
Keverj össze 1 táskanálnyi (3 g) port 200 ml vízzel (70-80 °C).
Összetevők
BIO matchapor zöldtea-levélből (Camellia sinensis).
Tápérték táblázat
Tápértékek |
100 g-ban |
3 g-ban |
Energia |
1210 kJ/305 kcal |
36 kJ/9 kcal |
Zsír |
3,2 g |
0,0 g |
- ebből telített zsírsavak |
0,7 g |
0,00 g |
Szénhidrát |
33,8 g |
1,0 g |
- ebből cukor |
1,7 g |
0,0 g |
Rost |
29,8 g |
0,9 g |
Fehérje |
24,8 g |
0,7 g |
Só |
0,10 g |
0,00 g |
Figyelmeztetés
Száraz, napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolja.
Allergének: Nyomokban glutént, földimogyorót, szóját, dióféléket és szezámot tartalmazhat.