Hummusz - egy finom, rostokban és fehérjében gazdag csicseriborsó-csemege a keleti konyha minden kedvelőjének
A humusz egy krémes finomság, amelyet csicseriborsó, borsó és tahini (szezámpaszta) keverékéből készítenek. Az egész világon népszerű finom és lágy íze miatt. Rost- és fehérjeforrás, így jó választás mindazok számára, akiknek fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ezenkívül viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, így az alacsony szénhidráttartalmú étrend kedvelői számára is népszerű választás. A vegetáriánusok és vegánok, valamint a keleti ételek minden kedvelője étrendjének is kedvelt része.
Ez az ízletes csicseriborsókrém önmagában is fogyasztható, például kenyérrel vagy friss zöldségekkel kombinálva. Számos recepthez is remek alapanyag, tésztamártásokhoz, salátaöntetekhez vagy mártogatósokhoz is felhasználható. Emellett tortillára vagy wrapre is kenheted, zöldségeket és fehérjeforrást adhatsz hozzá, és élvezheted a gyors, keleti ízű nassolnivalót.
A hummusz előnyei
- finom és ízletes csicseriborsókrém
- rost- és fehérjeforrás
- viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz
- alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára
- kenhető, mártogatható vagy rágcsálható friss zöldségekkel
- számos recept részeként felhasználható
Összetevők
Főtt csicseriborsó (28.5%) (csicseriborsó, víz), főtt borsó (28,5%) (borsó, víz), víz, napraforgóolaj, citromlé, tahini (szezámmag paszta), tengeri só, fokhagyma.
Allergének
Az allergének az összetevők között félkövér betűvel vannak feltüntetve. Nyomokban glutént, zellert és mustárt tartalmazhat.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100g |
---|---|
Energia | 848 kJ/ 203 kcal |
Zsírok | 14 g |
- ebből telített zsírsavak | 1.8 g |
Szénhidrátok | 12 g |
- ebből cukrok | 0,7 g |
Rost | 4.1 g |
Fehérje | 7 g |
Só | 0,93 g |
Figyelmeztetés
Száraz, közvetlen napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolja. Felbontás után hűtőszekrényben tárolja, és 72 órán belül fogyassza el. Sterilizált.