A liofilizált mandarin ropogós, tökéletesen érett gyümölcsdarabokat tartalmaz, amely magával ragadó ízével és illatával nyűgöz le
A liofilizált mandarin darabok ízletes, fagyasztva szárított gyümölcsdarabok, amelyek már az első falat után levesznek majd a lábadról. Akkor szüretelik őket, amikor a legérettebbek ezért ízük és illatuk gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a friss gyümölcstől. A fő különbség azonban a szerkezetben rejlik. Amikor beleharapsz egy friss mandarinba, annak leve szétömlik a szádban, és kellemes érzést kelt. A fagyasztva szárított sárkánygyümölcs azonban más élményt nyújt. Kíméletes feldolgozási módszerekkel szinte az összes vizet kivonják belőle, ezért amikor beleharapsz jellegzetes roppanást tapasztalsz. De most jön az izgi rész: ha a fagyasztva szárított mandarint joghurtba, tejbe vagy bármilyen más folyadékba öntjük, az magába szívja a nedvességet, és fogyasztáskor gyakorlatilag megkülönböztethetetlen lesz a friss gyümölcstől.
A fagyasztva szárítás nemcsak az eredeti ízt és aromát őrzi meg, hanem jelentős mennyiségű olyan jótékony anyagot is megtart, amelyek egyébként a hagyományos, forrólevegős szárítási módszerekkel megsemmisülnének. Ezáltal a liofilizálás sokkal kíméletesebb és jobb választás mind a feldolgozásra, mind a tartósításra. Ezenfelül a fagyasztva szárított gyümölcsök sokkal hosszabb eltarthatósági idővel büszkélkedhetnek, mint a friss gyümölcsök. Ezért ideális választás, különösen olyan tevékenységekhez, mint például a túrázás, ahol a friss gyümölcsök könnyen összetörhetnek a hátizsákban. Ráadásul ez a nassolnivaló már kis mennyiségben is jól feltölt energiával a kalandjaidhoz. Azok számára pedig, akik értékelik az egyszerű és természetes összetevőket, a fagyasztva szárított gyümölcsök mosolyt csalnak az arcokra, mivel nem tartalmaznak hozzáadott cukrot vagy más adalékanyagokat.
A fagyasztva szárított gyümölcs azonban nem csak nassolásra jó, hanem a konyhában is lehet neki találni helyet. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy egyenesen a zacskóból csipegessük, de azért is olyan sokoldalú, mert számos kulináris alkotás kellemes kiegészítője. Szórhatod a reggeli zabkásába vagy joghurtba, vagy használhatod házi granola összetevőjeként, turmixokba és pudingokba. Egészséges desszertek készítéséhez is használhatod. Az összetört gyümölcsdarabok a tésztába keverve ízletesebbé teszik a süteményt, tortát vagy a tekercset. Természetesen a különböző krémekhez is jól illik, és akár dekorációs elemként is használható. Egyszerűen fogalmazva, ez egy sokoldalúan felhasználható finomság, amelynek mindenképpen helye kell, hogy legyen minden gyümölcsrajongó vagy az egészséges nassolnivalók rajongóinak éléskamrájában.
A liofilizált mandarin előnyei
- fagyasztva szárított mandarin, amely maximálisan megőrzi a jótékony tápanyagokat
- kiemelkedően autentikus az íze és az illata
- adalékanyagok nélkül
- hozzáadott cukor nélkül
- a legkíméletesebb feldolgozási módszerekkel feldolgozva
- tökéletesen ropogós textúra
- a friss gyümölcsökhöz képest hosszabb eltarthatósági idővel büszkélkedhet
- ideális rágcsálnivaló, amikor csak kedvet kapunk hozzá
- passzol zabkásákba, joghurtokba és turmixokba
- hozzáadható desszertek tésztájához és krémekhez
- tökéletesen alkalmas édes receptek díszítésére
Összetevők
Liofilizált mandarin darabok
Javasolt fogyasztás
Változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként bármely napszakban fogyasztható.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g |
Energia | 1441 kJ / 345 kcal |
Zsír | 2,0 g |
- telített zsírsavak | 0,25 g |
Szénhidrát | 86,7 g |
- cukrok | 6768,8 g |
Fehérje | 5,3 g |
Só | 0,01 g |
Figyelmeztetés
Száraz, közvetlen napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.