A Mandulaliszt a búzaliszt gluténmentes helyettesítője, amely alkalmas desszertek és sós ételek készítésére
A Mandulaliszt a klasszikus búzaliszt természetes gluténmentes helyettesítője, amely kizárólag hámozott őrölt mandulából készül. Semleges, diós íze és aromája miatt sós és édes receptekhez egyaránt alkalmas. Sok rostot és egészséges telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, ha az étrendben a telített zsírokat helyettesítik. A rostok pedig segítenek az emésztés és a bélrendszer mikrobiomjának gondozásában. A Mandulaliszt emellett fehérjeforrás is, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, valamint a csontok normál egészségének megőrzéséhez.
Ez a liszt gluténmentes, így azok is fogyaszthatják, akik bármilyen okból gluténmentes diétát tartanak. Tápanyagprofilja miatt alacsony szénhidráttartalmú vagy paleo étrendbe is beilleszthető. Ezenfelül bárki számára alkalmas, aki eredeti, ízletes és tápláló termékkel szeretné gazdagítani étrendjét.
A Mandulaliszt tökéletes édes és sós receptekhez egyaránt. Használhatod finom desszertek, népszerű torták, muffinok vagy sütemények elkészítéséhez. Palacsintatészta készítéséhez is kiváló. A tapasztalt cukrászok pedig a macaronok készítésekor fogják értékelni. Mivel nem kell főzni, gabonakásához, joghurthoz vagy turmixhoz is adható, hogy eredeti ízzel és aromával gazdagítsa azokat. Ha a sós recepteket kedveled jobban, akkor ezt a lisztet házi sütemények, sós sütemények, levesek vagy mártások sűrítéséhez használhatod. Végül, de nem utolsósorban mandulaital készíthető belőle. A Mandulaliszt tulajdonképp bármilyen receptben felhasználható a klasszikus búzaliszt helyettesítésére, így a konyha alapdarabja lehet.
A Mandulaliszt előnyei
- a klasszikus búzaliszt gluténmentes helyettesítője
- semleges, diós ízű és illatú
- nagy arányban tartalmaz egészséges telítetlen zsírokat
- magas rosttartalom
- fehérjeforrás
- GMO-mentes
- segít az emésztés és a bél mikrobiom gondozásában
- hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához
- hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához
- hozzájárul a csontok normál egészségének fenntartásához
- alkalmas alacsony szénhidráttartalmú és paleo étrendhez
- főzés nélkül is fogyasztható
- alkalmas desszertek, sütemények, muffinok, sütik, kekszek, palacsinták vagy macaronok készítésére
- használható levesek és mártások sűrítésére
- alkalmas sós sütemények vagy házi kenyérfélék készítéséhez
- mandulaital készítéséhez is használható
- vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják
- gluténmentes étrendben is fogyasztható
Összetevők
Hámozott mandula.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g | *RBÉ 100 g-ban |
---|---|---|
Energiatartalom | 2494kJ / 596 kcal | 30% |
Zsír | 50 g | 71% |
- ebből telített zsírsavak | 4 g | 20% |
Szénhidrát | 9 g | 3% |
- ebből cukor | 4 g | 4% |
Rost | 13 g | - |
Fehérje | 21 g | 42% |
Só | <0.01 g | 0% |
Figyelmeztetés
Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől védett helyen tárolandó. Közvetlen napfénytől védett helyen tartandó.
Allergén figyelmeztetés: az allergének az összetevők között félkövér betűvel vannak feltüntetve. Nyomokban glutént, földimogyorót, szóját, egyéb dióféléket és szezámot tartalmazhat.