Tápiókagyöngy - összetett szénhidrátok gluténmentes forrása, amellyel még finomabb desszerteket készíthetsz
A Tápiókagyöngy a komplex szénhidrátok igen népszerű forrása, különösen az egészséges életmód szerelmesei számára, akik szeretnek új, szokatlan összetevőket kipróbálni. Tápiókagumó-keményítőből készül, nem tartalmaz cukrot, zsírt vagy más mesterséges édesítőszert, sem adalékanyagot. A Tapiókagyöngyöt gyakran használják az ázsiai konyhákban, ahol nagyon sokoldalú a felhasználása, és a népszerű Bubble Tea-ben is van.
Mivel az íze nem túl kiemelkedő, gyakran használják tápláló sűrítőanyagként szószoknál vagy leveseknél. Ideális különféle fitness desszertekhez is, különösen pudingokhoz. Egyes receptek még a rizs helyettesítésére is használják. Gluténmentes és vegánok is fogyaszthatják.
A Tápiókagyöngy előnyei
- tápióka-keményítőből készült fehér golyók
- nem tartalmaz cukrot, zsírt vagy más mesterséges édesítőszert
- sokoldalú felhasználása az ázsiai konyhából ismert
- gluténmentes
- összetett szénhidrátok és élelmi rostok kiváló forrása
- általában a szószok és levesek sűrítőjeként használatos
- kiváló alap a pudingokhoz
- vegánok is fogyaszthatják
Összetétel
Tápiókagumó (Manihot esculenta) keményítő.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g |
---|---|
Energiatartalom | 1485 kJ/ 350 kcal |
Zsír | 0,5 g |
ebből telített zsírok | 0,1 g |
Szénhidrát | 86 g |
ebből cukor | 0,5 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | 0,10 g |
Figyelmeztetés
Száraz és hűvös, közvetlen napfénytől védett helyen tárolandó.