BIO Tápióka liszt - gluténmentes liszt, amely egészséges szénhidrátmennyiséggel büszkélkedhet
A BIO Tápióka lisztet a klasszikus búzaliszt gluténmentes változataként használják, hogy még a lisztérzékenyek, vegánok és a glutént kerülő emberek is élvezhessék ételeikben. Pusztán növényi alapú, mert a keményítőt ehető kasszávagumóból (Manihot esculenta) nyerik. Keményítő tartalmú folyadékból készül, amelyet a kasszáva gyökeréből vonnak ki. A folyadékban lévő víz fokozatosan elpárolog, amíg végül csak egy finom por marad. A por további feldolgozásának végeredménye a kívánt tápióka liszt, amely semleges ízű, és kitűnő sűrítőként használható a szószokhoz. Sőt, ízletes és egészséges desszertekhez is tökéletes.
A BIO Tápióka liszt előnyei
- kiváló helyettesítője a klasszikus búzalisztnek
- 100% -ban gluténmentes
- 100% -ig vegán
- semleges íz
- lisztérzékenyek is fogyaszthatják
- alacsony cukortartalom
- használható szószok sűrítésére valamint finom és egészséges desszertek készítésére
Összetétel
Élelmezési célra alkalmas kasszávagumóból (Manihot esculenta) származó BIO keményítő.
Tápérték táblázat
Tápérték | 100 g | *RBÉ 100 g-ban |
---|---|---|
Energiatartalom | 1498 kJ/ 358 kcal | 17,8 % |
Zsír | 0,5 g | 0,7 % |
ebből telített | 0,5 g | 2,5 % |
Szénhidrát | 89 g | 34,2 % |
ebből cukor | 3,4 g | 3,8 % |
Fehérje | 0,5 g | 1 % |
Só | 0,01 g | 0,2 % |
*Az átlagos felnőtt referencia beviteli értéke (8400 kJ/2000 kcal)
Figyelmeztetés
Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől védett helyen tárolandó.
Szavatossági idő: A csomagoláson feltűntetve.
Allergén figyelmeztetés: Nyomokban mogyorót tartalmazhat.
Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását.
Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb instrukciókat.
A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról olvasható információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak.
Mindent megteszünk azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor, ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny.
Az instrukciók betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen károkért nem vállalunk felelősséget.