BIO Tempeh - fehérjében gazdag, diós aromájú növényi alapú hús- és fehérjepótló
A BIO Tempeh a sajt illetve a hús növényi alapú helyettesítője, amely elsősorban enyhén diós íze miatt népszerű. Ez az étel az erjedés folyamatában lévő, penészes erjesztésű szójababból készül. A vegánok épp ezért használják különösen gyakran a kéksajtok helyett. Az előállítás módja természetes módon növeli a tempeh emészthetőségét, miközben megsokszorozza a benne lévő egészséges anyagok mennyiségét.
Azáltal, hogy adagonként 17,5 g /100 g fehérjét tartalmaz, a tempeh segít növelni és fenntartani az izomtömeget, és védi a csontok egészségét. Ez a sportolók és az egészséges életmód szerelmesei körében teszi igazán népszerűvé, illetve számunkra, akik fogyni szeretnénk, miközben a lehető legnagyobb mértében tartja meg az izomtömeget. A terméknek ez a változata nincs ízesítve, nagyon kis mennyiségű sót tartalmaz és nincs benne cukor. Ízesítheted fűszerekkel, akár egyszerűen csak élvezheted a természetes ízét, ez csak rajtad múlik. Ha értékeled az egyszerű összetevőkből készült termékeket, akkor örülni fogsz, ha meglátod, hogy a Tempeh kizárólag bio minőségű szójababból, vízből és élő kultúrákból áll. Egyáltalán nem tartalmaz adalékanyagokat.
Mivel a tempeh a húsnak, és a sajtnak is hatékony helyettesítője lehet, nagyon sokoldalú a konyhában. Remek íze van a krémekben, kenyérre téve, salátákban vagy vegán hamburgerekben. Sütni is lehet, olajban vagy csak pirítva, és bármilyen körettel tálalható. Egy jó szakács képes a tempeh összetevőt bármely fehérjében gazdag zöldség- vagy szósz remek összetevőjeként tudja felhasználni.
De nem csak vegetáriánusok és vegánok fogyaszthatják. Ízletes íze miatt népszerű az ínyencek között is, akik semmiképpen sem kerülik az állati eredetű termékeket. A növényi alapú helyettesítőkre egészen egyszerűen úgy is tekinthetünk, mint egy lehetőség arra, hogy színt vigyünk a megszokott étrendünkbe.
A BIO Tempeh előnyei
- a hús és a sajt ízesítetlen növényi alapú helyettesítője
- szójabab erjesztésével állítják elő
- könnyen emészthető
- enyhén mogyorós íze teszi különlegessé
- fehérjében gazdag
- alacsony sótartalom
- BIO minőség
- hozzájárulhat az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához
- meleg és hideg ételek készítéséhez is ideális
Összetétel
BIO szójabab, víz, Rhizopus kultúra.
Javasolt fogyasztás
Növényi alapú húspótló. Alkalmas azonnali fogyasztásra vagy további feldolgozásra is.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g |
---|---|
Energiatartalom | 749 kJ / 179 kcal |
Zsír | 8 g |
ebből telített zsírok | 1,1 g |
Szénhidrát | 12 g |
ebből cukrok | 0 g |
Fehérje | 17,5 g |
Só | 0,02 g |
Figyelmeztetés
Száraz, napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Szavatossági idő: A csomagoláson feltüntetve.
Allergén figyelmeztetés: Az allergénekért keresse a kiemelten szedett összetevőket.