Dió - hámozatlan ropogós gyümölcs, amely számos desszert és sós étel elengedhetetlen összetevője
A Dió természetes ízű, mivel hámozatlan, és a konyhában sokféleképpen felhasználható. Emellett pörköletlen, ami azt jelenti, hogy a lehető legtöbb jótékony anyagot megőrzi. Éppen ezért remek választás ahhoz, hogy telítetlen zsírsavak formájában egészséges zsírokkal gazdagítsd az étrended, melyek előnyösek a vér optimális koleszterinszintjének fenntartásához, ha úgy döntenél, hogy ezekkel helyettesíted a telített zsírokat. Ezért jótékony hatással lehetnek a szív egészségére. Ez a termék tisztán természetes összetevőprofillal is büszkélkedhet, vagyis nemcsak vegánok, hanem mindenki más is fogyaszthatja. Természetesen magától értetődő, hogy a Dió nem tartalmaz sót, olajat vagy más adalékanyagot.
A Dió a jellegzetes diós, keserédes íze miatt is nagyon népszerű. Élvezheted közvetlenül a zacskóból, mint gyors, egészséges nassolnivalót, vagy beleteheted joghurtba, zabkásába, házi müzlibe vagy granolába. Sőt, ha úgy döntesz, hogy serpenyőben vagy sütőben sütöd meg, még jellegzetesebb ízt kapsz. Így nagyszerű kiegészítője lesz a salátáknak, vagy használhatod őket desszertek díszítéseként. De ledarálva belekeverheted például a házi kenyérfélék, sütemények, kekszek vagy karácsonyi finomságok tésztájába.
A Dió számos értékes tulajdonsággal büszkélkedhet, amelyek jótékony hatással vannak az általános egészségre, valamint a konyhában is sokféleképpen felhasználható. Ezért könnyen beilleszthető az egészséges életmód rajongóinak étrendjébe. Ezenkívül alacsony szénhidráttartalmú diétákhoz is alkalmas, és fogyókúra esetén a kiegyensúlyozott fogyókúra részét képezheti.
A Dió előnyei
- pörköletlen és hámozatlan dió
- természetes íz
- egészséges zsírokat tartalmaz
- nem tartalmaz sót, olajat vagy más adalékanyagot
- nagyon laktató és nagyszerű választás az energia és az értékes tápanyagok pótlására
- támogathatja az egészséges vérkoleszterinszint fenntartását
- igazán sokféleképp felhasználható
- ideális egészséges snack
- hozzá lehet adni zabkásához, joghurthoz vagy müzlihez
- darálva nagyon finom akár sós akár édes sütemények tésztájához adva
- vegánok is fogyaszthatják
Összetevők
Dió
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g |
Energiatartalom | 2738 kJ / 654 kcal |
Zsír | 65,2 g |
- ebből telített zsírsavak | 6,1 g |
Szénhidrát | 13,7 g |
- ebből cukor | 2,6 g |
Fehérje | 15,2 g |
Só | 0,00 g |
Figyelmeztetés
Száraz, napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Allergén figyelmeztetés: Dióféléket tartalmaz. Nyomokban glutént, földimogyorót, szóját és szezámmagot tartalmazhat.