Kék mák - teljes, olajos mag, melyet ízletes íze és magas rosttartalma szinte nélkülözhetetlen alapanyaggá tesz a konyhában
A Kék mák sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a legnépszerűbb élelmiszerek közé tartozik. Ezeket a teljes, olajos magvakat azért is szeretik annyian, mert tele van élelmi rostokkal, melyek támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését. Továbbá, a kék mák kiváló fehérje- és telítetlen zsírforrás. Mindemellett, rendkívül sokféleképpen alkalmazható a konyhában, ezért is vásárolják annyian.
A mákot leggyakrabban péksütikben, tortákban, desszeretkben, smoothiekban és tálakban alkalmazzák, viszont dekorálásra is tökéletes. A magvak áztathatók, őrölhetők vagy pörkölhetők, de egy biztos: mindegyik módszer intenzív ízt és aromát hoz ki belőlük. Ezen felül, 100%-ban növényi alapú tej vagy vaj is készíthető a mákból, ami főleg a vegánoknak is a növényi alapú étrendek rajongóinak szolgálhat jóhírként. Azt azonban garantáljuk, hogy ez a termék mindenki konyhájában hasznosnak bizonyul majd.
A Kék mák előnyei
- teljes, olajos kék mák magvakból készült
- az emésztést serkentő élelmi rostokban gazdag
- fehérje- és telítetlen zsírforrás
- a hagyományos konyhák alapvető élelmiszere
- beáztatható, pörkölhető és őrölhető
- vegán tej és vaj is készíthető belőle
Összetevők
Kék mák (teljes magvak) - olajos mag.
Tápérték táblázat
Tápérték | 100 g | *RDI |
---|---|---|
Energiaérték | 2196 kJ/ 525 kcal | 26 % |
Zsír | 42 g | 60 % |
- ebből telített zsírsavak | 4,7 g | 23,5 % |
Szénhidrát | 28 g | 10,8 % |
- ebből cukrok | 3 g | 3,3 % |
Élelmi rost | 20 g | - |
Fehérje | 18 g | 36 % |
Só | 0,80 g | 13,3 % |
* Az ajánlott napi bevitel egy átlagos felnőtt számára: 8400 kJ/2000 kcal.
Figyelmeztetés
Száraz helyen, szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva tárolandó.
Allergének: Nyomokban földimogyorót, héjas gyümölcsű magvakat, szezámmagot és szulfitot tartalmaz.