Liofilizált ananász – tökéletesen érett, ropogós gyümölcs, ami rabul ejt csodás ízével és aromájával
A Liofilizált ananász finom, fagyasztva szárított gyümölcs, ami már első kóstolásra garantáltan rabul ejt. A gyümölcsöt legérettebb állapotában szüretelik le, így az íze és az aromája gyakorlatilag ugyanolyan, mint a friss gyümölcsé – a különbség a textúrában rejlik. Amikor friss ananászba harapsz, az előtörő lé kellemes érzést kelt, a fagyasztva szárított ananász azonban másféle élményt kínál. A kíméletes feldolgozási eljárás során szinte minden nedvességet kivonnak belőle, aminek az eredménye a jellegzetes roppanás, amikor beleharapsz. És most jön az izgalmas rész: ha a fagyasztva szárított ananászt joghurthoz, tejhez vagy más folyadékhoz adod, felszívja a nedvességet, így fogyasztás során szinte ugyanolyan lesz, mint a friss gyümölcs.
A fagyasztva szárítás nem csak az eredeti ízt és aromát őrzi meg, de a gyümölcsben tartja a nagy mennyiségű jótékony hatású anyagot is, amelyeket a hagyományos, forró levegős szárítás elpusztítana. Ennek köszönhetőn a liofilizálás egy sokkal kíméletesebb és jobb módszer mind a feldolgozás, mind a tápanyagok megőrzése szempontjából. A fagyasztva szárított gyümölcs ráadásul a frisshez képest hosszabb ideig is tárolható, így remek választás például túrázás során, amikor a friss gyümölcs könnyen összetörhet a hátizsákban. Ez a csemege megbízhatóan ellát energiával kalandjaidhoz, még kis mennyiségben való fogyasztás esetén is. Aki pedig szereti az egyszerű és természetes összetevőket, annak a fagyasztva szárított gyümölcsök biztosan mosolyt csalnak az arcára, mivel nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és más adalékanyagokat.
A fagyasztva szárított gyümölcsöt azonban nem csak nassolnivalóként fogyaszthatod, mivel a konyhában is megtalálhatod a helyét. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy egyenesen a csomagból fogyaszd, de sokoldalúságának köszönhetően számos konyhai remekmű nagyszerű hozzávalója lehet. Szórhatod reggeli zabkásádra vagy joghurtodra, de házi készítésű granola, smoothie vagy puding része is lehet. Alkalmas továbbá egészséges desszertek készítésére – az összetört gyümölcsdarabok feldobják az ízeket, ha keksz-, torta- vagy gyúrt tésztához adod. Természetesen remekül passzol különféle krémekhez is, és akár a dekoráció részeként is felhasználható. Összefoglalva, ennek a sokoldalú finomságnak ott a helye a gyümölcsök és az egészséges csemegék minden rajongójának kamrájában.
A Liofilizált ananász előnyei
- fagyasztva szárított ananászdarabok, amelyek maximális mennyiségben megőrizték magukban a hasznos tápanyagokat
- kiemelkedő autentikus íze és illata van
- adalékanyagok nélkül
- hozzáadott cukor nélkül
- a legkíméletesebb feldolgozási módszerekkel dolgozták fel
- tökéletesen ropogós állag
- hosszabb eltarthatósági idővel büszkélkedhet a friss gyümölcsökhöz képest
- ideális snacknek, amikor csak kedved tartja
- zabkásakba, joghurtokba és turmixokba is illik
- desszertek tésztájához és krémjéhez adható
- tökéletes édes receptek díszítésére
Összetevők
Liofilizált ananászdarabok
Javasolt fogyasztás
Fogyaszd a nap bármely szakaszában a kiegyensúlyozott étrend részeként.
Tápérték táblázat
Tápértékek | 100 g |
---|---|
Energia | 1500 kJ / 358 kcal |
Zsírok | 0,96 g |
telített zsírsavak | 0,11 g |
Szénhidrát | 79,7 g |
cukor | 79,7 g |
Fehérje | 2,95 g |
Só | 0,03 g |
Figyelmeztetés
Maximum 25 °C hőmérsékletű és 70% páratartalmú helyen tárolandó.
Allergén figyelmeztetés: A termék nyomokban glutént, szóját, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.